Bericht versturen
Contacteer ons

Contact Persoon : Cherry Gao

Telefoonnummer : +86 573 82717867

WhatsApp : +8613857354118

Free call

Wat Doordringend test?

May 18, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Wat Doordringend test?

Penetrant die (afgekort als PT) testen is een niet-destructieve testmethode voor het inspecteren oppervlakte openingsdietekorten op het principe van capillaire actie worden gebaseerd. Deze methode is één van de vijf conventionele niet-destructieve testmethoden en is een uitvoerige wetenschap en een technologie.

Als andere niet-destructieve testmethoden, het doordringende is testen ook gebaseerd op het gebouw van het beschadigen van niet de de dienstprestaties van het geteste voorwerp, en het gebruiken van de theorieën van fysica, chemie, materiële wetenschap en techniek om diverse techniekmaterialen, delen effectief en producten te testen, om hun integriteit, continuïteit, veiligheid en betrouwbaarheid te evalueren. Het doordringende testen is een belangrijk middel om kwaliteitscontrole, sparen grondstoffen te realiseren, verbetert technologie en verstrekt arbeidsproductiviteit in product productie. Het is ook een onontbeerlijk middel in materiaalonderhoud.

 

laatste bedrijfsnieuws over Wat Doordringend test?  0

 

Het doordringende testen kan wijd worden gebruikt om de oppervlakte openingstekorten van de meeste niet absorberende materialen, zoals staal, non-ferrometalen, keramiek en plastieken te ontdekken. Het kan ook worden gebruikt om de tekorten met complexe vormen in één keer ruim te ontdekken. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt om barsten, witte vlekken, losheid, opneming en andere tekorten zonder extra materiaal te ontdekken. Voor opsporing ter plaatse, draagbare vullende wordt penetrant vaak gebruikt, met inbegrip van doordringende, schoonmakende agent en ontwikkelaar, die voor gebruik ter plaatse geschikt is.

Het het werk principe van het doordringende testen is: nadat de werkstukoppervlakte met een laag wordt met penetrant bedekt die fluorescente kleurstof bevatten of gekleurde kleurstof, onder de actie van capillariteit, kan penetrant in het oppervlakte openingstekort na een bepaalde tijd doordringen; Verwijder bovenmatige penetrant op de oppervlakte van het werkstuk, droog het, en pas dan de adsorptie middelgrote ontwikkelaar op de oppervlakte van het werkstuk toe; Op dezelfde manier onder de capillaire actie, zal de ontwikkelaar penetrant in het tekort, d.w.z., penetrant zal sijpelen terug in de ontwikkelaar aantrekken; Onder een bepaalde lichtbron (zwart licht of wit licht), wordt het doordringende spoor bij het tekort getoond (geelgroene fluorescentie of helder rood), om de morfologie en de distributie van het tekort te ontdekken.

 

laatste bedrijfsnieuws over Wat Doordringend test?  1

 

De resultaten van het doordringende testen worden hoofdzakelijk beïnvloed door de verrichting van de exploitant, zodat moet het personeel die het doordringende testen uitvoeren in strikte overeenstemming met de relevante procesnormen, procedures en technische vereisten werken, om de betrouwbaarheid van de testresultaten te verzekeren.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

mt@mtstainlesssteel.com
+8613857354118
gkx1229
+86 573 82717867