Bericht versturen
Contacteer ons

Contact Persoon : Cherry Gao

Telefoonnummer : +86 573 82717867

WhatsApp : +8613857354118

Free call

De Uiteindelijke Gids voor het Kiezen tussen Naadloze en Gelaste Pijpen

March 27, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over De Uiteindelijke Gids voor het Kiezen tussen Naadloze en Gelaste Pijpen

De roestvrij staalpijpen kunnen in twee types worden geclassificeerd: naadloze buizen en gelaste pijpen. De naadloze buizen worden geproduceerd door koude koude, met hoge dimensionale nauwkeurigheid en oppervlaktekwaliteit tekening of te rollen, geschikt voor de hoog-vraagtoepassingen zoals petrochemische stoffen en medische apparatuur. De gelaste pijpen worden geproduceerd door roestvrij staalplaten of rollen te lassen, en hebben vrij lagere kosten en bredere beschikbaarheid.

 

In termen van productkenmerken, hebben de naadloze buizen eenvormige muurdikte en kunnen hogere druk en temperatuur weerstaan. De gelaste pijpen, anderzijds, hebben minder uniformiteit in muurdikte en zijn vatbaarder voor corrosie bij de gelaste naden.

In termen van toepassingen, worden de naadloze buizen algemeen gebruikt in de industrieën zoals olie en gas, chemische verwerking, en ruimte, waar hoge druk en temperatuur de weerstand wordt vereist. De gelaste pijpen worden wijd gebruikt in de industrieën zoals bouw, vervoer, en infrastructuur, waar de kosteneffectiviteit en de beschikbaarheid belangrijkere factoren zijn.

Terwijl zowel de naadloze als gelaste roestvrij staalpijpen hun unieke kenmerken en toepassingen hebben, hangt de keus tussen twee van de specifieke vereisten van de toepassing af.

 

In termen van prijs, in het algemeen, zijn de gelaste roestvrij staalpijpen rendabeler dan naadloze roestvrij staalpijpen. Dit is omdat het productieproces van gelaste pijpen eenvoudiger is en vereist minder materiaal en loonkosten dan dat van naadloze buizen. Bovendien, is de beschikbaarheid van gelaste pijpen hoger dan dat van naadloze buizen, die ook tot hun lagere kosten bijdraagt.

Nochtans, is het opmerkend de moeite waard dat het prijsverschil tussen naadloze en gelaste roestvrij staalpijpen afhankelijk van factoren zoals de specifieke rang van roestvrij staal, de grootte en de dikte van de pijpen, en de de marktvraag en levering kan variëren. In sommige gevallen, kunnen de naadloze buizen meer betaalbaar zijn dan gelaste pijpen, vooral voor hoogwaardig roestvrij staal en grote diameterpijpen.

 

Globaal, wanneer het kiezen tussen naadloze en gelaste roestvrij staalpijpen, is het belangrijk om niet alleen de productkenmerken en toepassingsvereisten te overwegen, maar ook de prijsfactor, en die een besluit op de specifieke behoeften van het project wordt gebaseerd te nemen.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

mt@mtstainlesssteel.com
+8613857354118
gkx1229
+86 573 82717867