Contacteer ons

Contact Persoon : Cherry Gao

Telefoonnummer : +86 573 82717867

WhatsApp : +8613857354118

Free call

Roestvrij staalcorrosie, breuk, roest? Deze verbinding is niet behoorlijk behandeld!

May 28, 2021

Laatste bedrijfsnieuws over Roestvrij staalcorrosie, breuk, roest? Deze verbinding is niet behoorlijk behandeld!

De thermische behandeling van roestvrij staalpijp is een onontbeerlijk deel van MTSCO-productie, zodat wat de manieren en de functies van thermische behandeling zijn?

De resultaten van Cr, Ni en andere legeringselementen in austenitic roestvrij staal verminderen lidstaten richten aan onderstaande kamertemperatuur (- 30 tot -70 ℃). De austenite structuur is stabiel, zodat zal de transformatie niet bij kamertemperatuur wanneer het verwarmen en het koelen voorkomen. Daarom het belangrijkste doel van thermische behandeling van austenitic roestvrij staal niet is de mechanische eigenschappen te veranderen, maar de corrosieweerstand te verbeteren.

 

laatste bedrijfsnieuws over Roestvrij staalcorrosie, breuk, roest? Deze verbinding is niet behoorlijk behandeld!  0

Stevige oplossingsbehandeling van austenitic roestvrij staal

Technologie:

In gb1200, is de geadviseerde het verwarmen temperatuurwaaier breed: 1000-1150 ℃, gewoonlijk 1020-1080 ℃. Overwegend de specifieke merksamenstelling, of het een afgietsel of een smeedstuk is, zal de het verwarmen temperatuur geschikt binnen de toelaatbare waaier worden aangepast. De lage het verwarmen temperatuur, het carbide c-Cr kan niet volledig worden opgelost, is de temperatuur te hoog, en er zijn ook problemen van de korrelgroei en de vermindering van de corrosieweerstand.

Het koelen wijze: het koelen zal bij een snellere snelheid worden uitgevoerd om carbide aangaande precipitatie te verhinderen. In China en andere nationale normen, is het erop gewezen dat „snel koelend“ na stevige oplossing

Effect:

1. Precipitatie en ontbinding van legeringscarbide in staal

C is één van de legeringselementen in staal. Naast het versterkende effect, is het niet goed voor corrosieweerstand. Vooral wanneer C en Cr carbide vormen, is het effect slechter, zodat zou het moeten worden verminderd. Daarom volgens de kenmerken van C in austenite met verschillende temperatuur, d.w.z., is de oplosbaarheid groot bij op hoge temperatuur en laag in lage temperatuur. Het staal wordt verwarmd aan op hoge temperatuur, zodat de samenstelling c-Cr kan volledig worden opgelost, en snel dan gekoeld, zodat het niet kan worden gestort alvorens het kan worden gestort, om de corrosieweerstand van staal te verzekeren, vooral intergranular corrosieweerstand.

2. σ wederzijds

Als austenite het staal lange tijd in de waaier van 500-900 ℃ wordt verwarmd, of wanneer Ti, Nb, Mo en andere elementen aan het staal worden toegevoegd, zal het σ Faseprecipitatie maakt staal broosheid verhogen en corrosieweerstand verminderen, en het elimineren σ bevorderen de methode van fase de fase op te lossen hoger dan de mogelijke precipitatietemperatuur, en dan om aangaande precipitatie snel te koelen is te verhinderen.

 

De stabiele thermische behandeling van austenitic roestvrij staal

De stabiele thermische behandeling is beperkt tot austenitic roestvrij staal die stabiele elemententi of Nb, zoals 1Cr18Ni9Ti, 0cr18ni11nb, enz. bevatten.

Technologie:

De stabiele het verwarmen temperatuur wordt over het algemeen geselecteerd bij 850-930 ℃, die Cr23C6 volledig opgelost zullen maken, en bandti of Nb met C, terwijl Cr in austenite zal blijven.

Het koelen wijze: over het algemeen, wordt de luchtkoeling goedgekeurd, of waterkoeling of oven het koelen wordt goedgekeurd. Dit zal volgens de specifieke voorwaarden van delen worden bepaald

Effect:

Het staal wordt gevuld met Ti en Nb met sterkere affiniteit dan Cr en C, en de voorwaarden worden gecreeerd om C eerste te maken met Ti en Nb combineren, de kans van de combinatie van C verminderen en Cr-, en Cr-stal in austenite houden, om de corrosieweerstand van staal te verzekeren. De stabiliserende thermische behandeling is de combinatie van Ti, Nb en C om Cr in austenite te stabiliseren.

 

laatste bedrijfsnieuws over Roestvrij staalcorrosie, breuk, roest? Deze verbinding is niet behoorlijk behandeld!  1

 

Spanningshulp voor austenitic roestvrij staal

Technologie:

Op de voorwaarde van de voorwaarden, kan de spanning door stevige oplossingsbehandeling en stabilisatiebehandeling (een bepaalde spanning zal in stevige oplossing waterkoeling worden geproduceerd) worden geëlimineerd. Nochtans, soms, worden dergelijke methodes niet op dit ogenblik toegestaan, zoals pijpmontage in de kring, gebeëindigde delen zonder toelage, misvormings naar voren gebogen delen met uiterst complexe vorm, enz., de methode van de spanningsverwijdering met temperatuur onder 450 ℃ kunnen worden gebruikt, kunnen Sommige spanningen ook worden geëlimineerd. Als het werkstuk in een sterk milieu van de spanningscorrosie wordt gebruikt, moet de spanning volledig worden geëlimineerd, dan zal het materiaal worden overwogen wanneer het selecteren, zoals staal die stabiele elementen of ultra-low koolstof austenitic roestvrij staal bevatten.

Effect:

Om het mechanisme van de ziekte te onderzoeken

De spanning van delen van austenitic roestvrij staal worden is onvermijdelijk, zoals de verwerkingsspanning en lassenspanning tijdens het koude werken. gemaakt die Het bestaan van deze spanningen zal nadelige gevolgen, zoals hebben: de invloed op de dimensionale stabiliteit; Wanneer de delen met spanning in cl-middel, H2S, NaOH en andere media worden gebruikt, spanningscorrosie zal het barsten voorkomen. Dit is een soort plotselinge schade die plaatselijk en zonder enige voorloper voorkomt, die zeer schadelijk is. Daarom zouden de austenitic roestvrij staaldelen onder bepaalde arbeidsvoorwaarden worden gebruikt de spanning moeten verminderen zoveel mogelijk, die door de methode die van de spanningsverwijdering kan worden verwezenlijkt.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

mt@mtstainlesssteel.com
+8613857354118
gkx1229