Contacteer ons

Contact Persoon : Cherry Gao

Telefoonnummer : +86 573 82602311

WhatsApp : +8613857354118

Free call

Duplexstaal het Legeren Elementen

November 20, 2020

Laatste bedrijfsnieuws over Duplexstaal het Legeren Elementen

De het legeren elementen in duplexroestvrije stalen zijn hoofdzakelijk Cr, Mo, N, en Ni. Hun rollen in duplexstaal zijn als volgt.  

 

laatste bedrijfsnieuws over Duplexstaal het Legeren Elementen  0

 

1. Chromium  

Het staal bevat een minimum van %- Cr om een stabiele passiveringsfilm te vormen die het staal tegen atmosferische corrosie beschermt.

De corrosieweerstand van roestvrij staal wordt verbeterd met de verhoging van Cr.

Cr is een ferrietelement, dat de ijzerorganisatie met lichaam-gecentreerde kubiek roosterstabiliteit kan maken maar ook de anti-oxyderende capaciteit van staal bij op hoge temperatuur kan verbeteren.

 

2.Molybdenum  

Mo is een ferriet-zichvormend element, dat ook de vorming van intermetallic fasen bevordert.

Daarom is de inhoud van Mo gewoonlijk minder dan 7,5% in austenitic roestvrije stalen en minder dan 4% in duplexstaal.  

 

laatste bedrijfsnieuws over Duplexstaal het Legeren Elementen  1

 

3.Nitrogen  

N verhoogt de weerstand van austenitic en duplexroestvrije stalen tegen het kuiltjes maken in en spleetcorrosie, en kan de sterkte van staal beduidend verhogen, en is één van de meest efficiënte elementen voor oplossing het versterken.

Terwijl het verhogen van de sterkte van staal, verhoogt het n-element de hardheid van austenitic en duplexroestvrije stalen, vertraagt de vorming van intermetallic fasen, geeft het duplexroestvrije staal ook genoeg tijd voor verwerking en productie, en gaat de tendens tegen om sigmafasen te vormen toe te schrijven aan hoge Cr en Mo.  

N is een sterk austenitic element dat Ni in austenitic roestvrije stalen kan gedeeltelijk vervangen, en N, dat aan de oplosbaarheidsgrens dicht is, wordt toegevoegd aan duplexroestvrije stalen om het faseevenwicht met Ni aan te passen.

 

4.Nickel  

Ni is het element dat de austenitic organisatie stabiliseert. De toevoeging van Ni aan op ijzer-gebaseerde legeringen veroorzaakt roestvrij staal om van een lichaam-gecentreerde kubieke kristalstructuur (ferriet) in een gezicht-gecentreerde kubieke kristalstructuur (austenite) te veranderen.  

Ni vertraagt de vorming van een intermetallic fase, maar het is niet zo efficiënt aangezien N. Ni een goede stabilisator van de intermetallic fase is.

 

laatste bedrijfsnieuws over Duplexstaal het Legeren Elementen  2

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

mt@mtstainlesssteel.com
+8613857354118
gkx1229