Contacteer ons

Contact Persoon : Cherry Gao

Telefoonnummer : +86 573 82602311

WhatsApp : +8613857354118

Free call

De gemeenschappelijke Methodes van de Gebrekopsporing voor Gelaste Pijpen

May 27, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over De gemeenschappelijke Methodes van de Gebrekopsporing voor Gelaste Pijpen

Tijdens de productie van en het gebruiken van gelaste pijp, het niet-destructieve is testen om laskwaliteit te verzekeren bijzonder belangrijk.

De gemeenschappelijke niet-destructieve testmethoden voor gelaste pijpen zijn: het ultrasone testen, het off-line magnetische stroomlekkage testen en wervelstroom het testen;

Ultrasone gebrekopsporing voor het gehele lichaam van gelaste pijp

De ultrasone gebrekopsporing van gelaste pijp is hoofdzakelijk verdeeld in direct contactmethode en vloeibare onderdompelingsmethode.

De direct contactmethode heeft de voordelen van geschikte verrichting, de eenvoudige grafiek van de gebrekopsporing, gemakkelijk oordeel en de hoge gevoeligheid van de tekortopsporing. Het is de meest gebruikte methode in daadwerkelijke gebrekopsporing.

De methode om ultrasoon sonde en werkstuk in vloeibare en gebruikende vloeistof als koppelingsagent voor wordt gebrekopsporing onder te dompelen genoemd vloeibare onderdompelingsmethode. De koppelingsagent kan olie of water zijn. Deze methode is van toepassing op het specimen met ruwe oppervlakte. De sonde is niet gemakkelijk te dragen, is de koppeling stabiel, en de opsporingsresultaten hebben goede herhaalbaarheid, die geschikt is om automatische gebrekopsporing te realiseren.

 

laatste bedrijfsnieuws over De gemeenschappelijke Methodes van de Gebrekopsporing voor Gelaste Pijpen  0

 

Ultrasone gebrekopsporing van gelaste pijplassen

1) Off-line gebrekopsporing van lassen

De gelaste pijp wordt verzonden naar het gebied van de gebrekopsporing van de lijst van de overdrachtrol, wordt de roterende leegloper opgeheven, en de las van de staalpijp wordt manueel geroteerd aan een bepaald punt van de las op de leegloper.

Wanneer de het karretjelooppas van de gebrekopsporing, elke groep sondes de één na de ander op de gelaste pijp valt. De koppelingsagent voor gebrekopsporing is de emulsie van de gelaste pijpproductielijn, die het ontdekkende signaal en automatisch de nevels aan de las en beide kanten ontvangt.

Omdat het ultrasone off-line systeem na waterkoeling en luchtkoeling wordt geschikt, wordt de invloed van lasafwijking zeer belangrijk. Daarom in de off-line gebrekopsporing van las, worden twee groepen van 6 sondes in totaal gebruikt voor de opsporing van longitudinale lineaire tekorten van gelaste pijplas, met 3 sondes in elke die groep, aan beide kanten van de las wordt verdeeld, bidirectionele opsporing, die 6 kanalen in totaal bezetten, en de normale gebrekopsporing kan binnen 15mm van lastorsie (afwijking) worden uitgevoerd.

 

laatste bedrijfsnieuws over De gemeenschappelijke Methodes van de Gebrekopsporing voor Gelaste Pijpen  1

 

2) Handgebrekopsporing van lassen

Het strikte die oordeel van tekorten door de off-line opsporing van het lasgebrek worden ontdekt moet door handgebrekopsporing worden bevestigd.

De visuele inspectie zal op de de las en oppervlakte van de gebrekopsporing worden uitgevoerd alvorens het handboek bevestiging opnieuw test. De verschijningskwaliteit zal de bepalingen van relevante normen ontmoeten. De vorm van beide kanten van de de las en oppervlakte van de gebrekopsporing zal niet de opsporing van tekorten beïnvloeden, anders zal het malen worden uitgevoerd; De inspecteur van de gebrekopsporing moet het het testen materiaal controleren, of de positie en de richting van het instrument correct zijn, en of de de koppelingsagent en het testen verbinding correct zijn.

 

laatste bedrijfsnieuws over De gemeenschappelijke Methodes van de Gebrekopsporing voor Gelaste Pijpen  2

 

Alvorens het handboek opnieuw test, zal het materiaal van de gebrekopsporing worden geverifieerd. Na de eerste controle, zal de tweede controle elke 3 ~ 4H worden uitgevoerd. Aan het eind van de opsporing, zal het materiaal van de gebrekopsporing opnieuw worden geverifieerd.

Nadat de laspositie wordt gericht, pas koppelingsagent (emulsie) aan beide kanten van de las voor formele gebrekopsporing toe; Voor de staalpijpen die er niet in slagen om de opsporing van het lasgebrek over te gaan, de gebrekkige delen detailleerden merken en maken verslagen.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

mt@mtstainlesssteel.com
+8613857354118
gkx1229